top of page

Haardvuur Dialogen

Deze decembermaand organiseer en begeleid ik namens Nieuw Wij vier Haardvuur Dialogen. We komen bijeen rond het digitale haardvuur om verhalen te delen van hoop. Juist in deze donkere decembermaand en in dit moeizame jaar 2020 is het zo belangrijk om verbinding te zoeken en uit te wisselen.


Inmiddels is het 11 december en hebben we twee dialogen achter de rug. De eerste dialoog was een warm bad, een prachtige avond rondom de gedichten van Rumi. De tweede avond verliep anders. De spreekster viel op het laatste moment uit en ik moest al improviserend inspringen. Dat ik daarbij koos om een oud Bijbelverhaal voor te lezen en te laten beluisteren in de vorm van een lied, werd niet door iedereen gewaardeerd. Er ontstond een boeiend maar ook spannend gesprek.


Wat voor de één een bron van inspiratie is, kan voor de ander een bron van ergernis zijn. En om het daar over te hebben, is spannend. Omdat dit niet gaat om een mening over een bepaalde kwestie, maar raakt aan diepe vragen als 'mag ik hier zijn?', 'ben ik welkom met mijn achtergrond, mijn levensovertuiging?', 'is dit wel mijn feestje / dialoog'?


Juist in die vragen kun je elkaar ontmoeten. Niet persé makkelijk of comfortabel, maar wel goed om aan te gaan. Dialoog is niet altijd een warm bad. Het is soms hard werken. Categorie koude douche misschien wel. Weinig mensen hebben daar oprecht zin in. Maar je frist er wel enorm van op ;-)


Blijf elkaar opzoeken, verhalen delen, vragen stellen. Want 'the magic' zit in de verbinding met jezelf én de ander, hoe ingewikkeld het soms ook is.


Volgende week dinsdag 15 december vindt de derde Haardvuur Dialoog plaats rondom oude (levensbeschouwelijke) verhalen van hoop. Shantie Jagmohansingh (Shantie Singh) is onze speciale gast. Sara Huang 黃詩惠 🇹🇼🇳🇱 en ik heten je van harte welkom. Aanmelden kan via secretariaat@nieuwwij.nl


12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page